[...] pogromcę bakterii. Posiada bardzo niską zawartość tłuszczu i laktozy, co przekłada się na większy komfort trawienia i lepszą absorpcje odzywki. Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA: L-Leucyna - wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego [...]
[...] w okresie rekonwalescencji. Perfect Whey Protein Uzupełnienie braków białka w diecie. Bardzo szybka przyswajalność białka serwatkowego, w porównaniu z innymi rodzajami białek powoduje znaczne nasilenie syntezy białek ustrojowych. Organizm wprowadzany jest wówczas w stan anaboliczny (budujący). Białko serwatkowe posiada najlepszy bilans [...]
W skład najnowszej odżywki wysokobiałkowej marki OLIMP Laboratories wchodzi aż 5 rodzajów białek: ultrafiltrowane białka jaja, opatentowany izolat białek serwatkowych, zaawansowany technologicznie izolat białek sojowych, uniwersalne koncentraty białek serwatkowych oraz ekskluzywna kazeina micelarna. Działanie anaboliczne i antykataboliczne, [...]
X5 PROTEIN® W skład odżywki wchodzi blend białek: ultrafiltrowane białka jaja, izolat białek serwatkowych, zaawansowany technologicznie izolat białek sojowych, uniwersalne koncentraty białek serwatkowych oraz ekskluzywna kazeina micelarna. Działanie anaboliczne i antykataboliczne, połączenie białka zapewniającego szybki dostęp aminokwasów dla [...]
[...] procesów katabolicznych prowadzących do redukcji tkanki mięśniowej. Dzieje się tak dzięki specyficznym właściwościom tych aminokwasów, powodujących zmniejszenie rozpadu białek przy równoczesnej intensyfikacji ich odbudowy. Aminokwasy rozgałęzione znacznie ułatwiają przyrost siły i masy mięśniowej, wspierają redukcję tkanki tłuszczowej, [...]
[...] komórkom mięśniowym w trakcie trwania wysiłku fizycznego, regulują poziom glukozy we krwi, blokują uczucie zmęczenia w mózgu a leucyna silnie stymuluje procesy syntezy białek mięśniowych. Acetylowana postać glutaminy to wyjątkowo stabilna forma antykatabolicznego aminokwasu, niezbędnego w trakcie intensywnego i długotrwałego wysiłku [...]
[...] i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia - Leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni. Glutamina - jest jednym z najbardziej wszechstronnych aminokwasów i najpopularniejszych aminokwasów stosowanych przez sportowców ze światowej [...]
[...] profilu aminokwasowego niespotykanego w żadnym innym preparacie opartym na hydrolizowanych białkach. Użycie w ANABOLIC AMINO® 9000 MEGA TABS®, dodatkowo, hydrolizatu białek kurczaka ponad 6-krotnie podnosi zawartość glicyny, aż 2- krotnie L-argininy, 1,8-razy L-proliny i 1,4-razy L-alaniny. Glicyna bierze udział w transfekcji sygnałów w [...]
[...] zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, Laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz Laktoperoksydaze, pogromcę bakterii. Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA oraz Glutaminy: L-Leucyna - wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie [...]
[...] powinny być stosowane w okresie poprawy definicji i w programach redukcji wagi. Białka w Gainer 2 są wyłącznie pochodzenia zwierzęcego, bez domieszek słabiej przyswajalnych białek roślinnych, co powoduje, że wchłanialność odżywki jest znacznie wyższa niż podobnych produktów zawierających białka roślinne. Wysoka zawartość białka oraz dodatek [...]
[...] profilu aminokwasowego niespotykanego w żadnym innym preparacie opartym na hydrolizowanych białkach. Użycie w ANABOLIC AMINO 9000 MEGA TABS , dodatkowo, hydrolizatu białek kurczaka ponad 6-krotnie podnosi zawartość glicyny, aż 2- krotnie L-argininy, 1,8-razy L-proliny i 1,4-razy L-alaniny. Glicyna bierze udział w transfekcji sygnałów w [...]
[...] kinetyka wchłaniania (BV) - zadowalająca cena - jako białko na noc I analizując te wszystkie czynniki doszedłem do wniosku, że można samemu "stworzyć" ciekawy MIX białek o róznej wartości biologicznej nie wydając przy tym dużych pieniedzy. Natchnęło mnie do tego też pewne badanie w którym porównywano Białka serwatki oraz Kazeinę [...]
Wielu forumowiczow pisze do mnie na gg lub mail z prosba o doradzeniu im co i jak brac. 90% z nich "osłabia" mnie swoim poziomem wiedzy na temat planowanego cyklu. Pod wplywem tych rozmow przedstawiam ponizej kilka pytan ktore poczatkujacym w naszym dziale pozwoli zorientowac sie czy moga pomyslec juz o towarze, czy tez zdecydowanie powinni go [...]
[...] masę mięśniową (działanie anaboliczne). Pośrednio wpływa również na przyśpieszenie regeneracji organizmu poprzez poprawienie równowagi azotowej oraz opóźnienie redukcji białek (działanie antykataboliczne). Preparat został dodatkowo wzbogacony o taurynę, która wpływa pobudzająco na organizm oraz uczestniczy w procesach produkcji energii. [...]
[...] takie coś.. Z czego wynika, że ja tu robię redukcje bez dodatniego bilansu to bzdura czy jak? Najlepsze białka pokarmowe mogą osiągać wartość, BV bliską 100, np. izolat białek jajecznych (BV 99), jednak wartości tej przekroczyć nie mogą! Wartość 100, to wartość wzorcowa, zarezerwowana dla białka endogennego. W przypadku białka endogennego, [...]
[...] i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia - Leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni. Glutamina - jest jednym z najbardziej wszechstronnych aminokwasów i najpopularniejszych aminokwasów stosowanych przez sportowców ze światowej [...]
[...] i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia - Leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni. Glutamina - jest jednym z najbardziej wszechstronnych aminokwasów i najpopularniejszych aminokwasów stosowanych przez sportowców ze światowej [...]
[...] g białka na kilogram masy ciała. W konkurencjach wytrzymałościowo siłowych norma jest już znacznie wyższa (1,6 g do 1,8 g), wynika to z faktu, że następuje tu większy rozpad białek z uwagi na większe zakwaszenie mięśni. 100g produktu Białko (g) Królik 27 Kurczak 26 Szynka z drobiu 26 Polędwica 25 Soja (suche ziarna) 25 Tuńczyk [...]
POst ten powstaje z myślą o każdym który chce sie dowiedzieć jakie BV mają poszczególne odżywki białkowe. Podaje BV tylko tych białek które znam a was prosze o uzupełnienie moich braków wymienieniem po myślniku produktów. I prosze żebyście nie pisali że wszystkie izolaty białkowe mają tyl i tyle BV. Ma byc odzdzielnie nazwa firmy i produktu a obok [...]